Ek Yerleştirme Kesin Kayıt İçin Bilgilendirme

• Kesin Kayıtlar 11 Eylül - 15 Eylül tarihleri arasında mesai saatlerinde Yeni Rektörlük Binasında yapılacaktır.  Üniversitemizi kazanan öğrencilerin kesin kayıda bizzat gelmeleri gerekmektedir.

• TC Uyruklu ve Mavi Kartlı Öğrenciler,

• 1.Öğretim kazananlar harç ücreti ödemeyecek ve direk kayıt yaptıracak,

• 2.Öğretim Kazanan öğrenciler normal öğrencilerin ödediği 2.Öğretim bedelini ödeyeceklerinden harçlarını yatırıp gelmeleri işlemlerinin daha hızlı olmasını sağlayacaktır.

• Suriyeli öğrenciler,

• 1. Öğretim kazananlar; Türkçe Dil Yeterliliği (ASÜTÖMER veya Yunus Emre Enstitüsü) varsa  harç ücreti ödemeyecek ve direk kayıt yaptırabilecek, yoksa ASÜTÖMER sınavını bekleyeceklerdir.

• 2. Öğretim kazananlar; Türkçe Dil Yeterliliği (ASÜTÖMER veya Yunus Emre Enstitüsü) varsa ilgili bölümün 2. Öğretim bedelini (normal öğrencilerin ödediği) ödeyecek ve kayıt olacak, yoksa ASÜTÖMER sınavını bekleyeceklerdir.

•

•  TC Uyruklu, Mavi Kartlı ve Suriyeliler dışındaki öğrencilerin (Yabancı Öğrenciler);

• Türkçe Dil Yeterliliği (ASÜTÖMER veya Yunus Emre Enstitüsü) olanlar harç ücreti yatırıp gelebilir.

• Sözkonusu belgelere sahip olmayanlar harç yatırmayıp Türkçe yeterlilik sınavına gireceklerdir.

•

• Türkçe Yeterlik Sınavı 19 Eylül 2017 tarihinde ASÜTÖMER tarafından saat 09:30 da Aksaray Üniversitesi, Merkezi Derslikler Binasında yapılacaktır. Sınava gelirken Öğrenci Belgesi (Kayıttan sonra verilecek olan), Pasaport/Kimlik Belgesi, Kalem ve Silginizi unutmayınız.

• Türkçe Yeterlilik Sınavında yeterli olan ve Muaf sayılan öğrenciler bölümlerine kayıt yaptırmak için harç ödeyecekler, sınavda yeterli olamayanlar ASÜTÖMER ücretini ödeyip ASÜTÖMER işlemlerini yapacaklardır.

• Kayıt tarihinden itibaren, öğrencilerin en geç 3 ay içerisinde SGK dan sağlık sigortası yapma hakları vardır.

• Kayda gelen öğrencilerin Türkiye'ye yasal yollarla giriş yapmış olması ve en az 1 ay süreyle oturuma sahip olmaları gerekmektedir.

• T.C. veya KKTC vatandaşları ve doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyruklular (Lise Öğrenimini yurt dışında tamamlayanlar için) Aşağıdaki maddeleri belgeleyecektir.

• T.C. veya KKTC vatandaşları Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus müdürlüğünden alınacak)

• Doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyruklular pasaport fotokopisi ve Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus müdürlüğünden alınacak)

ÖNEMLİ BİLGİLER:

• Diploma Denklik işlemlerini Aksaray ilinde yaptırmak isteyenler için tıklayınız: Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü

• Göç İşlemleri için tıklayınız. Aksaray İl Göç İdaresi Müdürlüğü

• Öğrenci Harçları Türkçe Yeterlilik durumuna göre ödenecektir. Yukarıda maddelerdeki koşulları sağlayanlar ödemeyi önceden gerçekleştirebilirler:

• Harç Ücretlerine linkinden ulaşabilirsiniz. Tömer Ücretleri için Asü Tömer birimine danışınız.

Harçların yatırılacağı hesap:

IBAN: TR21 0001 0000 2648 2391 34 5002

Şube Kodu: 0026

Hesap no: 48239134-5002

Banka: Ziraat Bankası Aksaray Şubesi

Yazılacak Bilgi: AD+SOYAD ULUSLARARASI ÖĞRENCİ HARÇ ÜCRETİ

Aşağıdaki Bölümlere Kayıt olacakların dikkatine!

SAĞLIK RAPORU

HEYET RAPORU